What You Need to Know Before Getting an Ankle Tattoo

Many pull out of committing to a tattoo purely for the pain levels, especially with an ankle tattoo. Others run to painkillers or even alcohol to subdue the pain. No matter your choice of pain-reliever, an ankle tattoo will hurt. We’re here to delve into why and how to lessen this intolerable burden.

Ankle tattoos can be very painful due to their bony prominence and lack of tissue. Ankle tattoo soreness can also depend on the part of the ankle you’re getting tattooed, along with the size of the tattoo and how you tend to deal with pain in general. Fortunately, there are several steps you can take to reduce pain throughout your sitting:

 1. Consider using numbing cream
 2. Spread your tattoo over more than one session
 3. Stay hydrated
 4. Eat and sleep well
 5. Avoid anything that thins the blood

Ankle Tattoos Pain Levels

When you think about how a tattoo is created, it’s no wonder that they can hurt! A needle is penetrating layers of skin; skin that’s full of pain receptors signaling to you that they’re not happy bunnies.

Pain levels differ between individuals and locations on the body. One of the main aspects is the amount of fat in the tattooed area. No prizes for guessing that there’s little fat around the ankle, which therefore means that pain levels are going to be much higher — the tattoo is actually being placed almost directly on the bone (although the needle with never actually come into contact with any bone).

Ankle Tattoos Aftercare

As your ankle is a sensitive part of the body, you should take extra care during the healing process. With these easy steps, you can help your ankle heal faster, thus reducing the length of time you’ll be in pain after the tattoo session:

 1. Raise: To reduce any swelling, raise your leg and foot as much as possible.
 2. Rubbing: Avoid any rubbing of the area — we’re talking socks, shoes, clothes and bedding
 3. Clean: As the ankle is so close to the ground, take more care not to get it dirty. Even consider changing your bedsheets more regularly than usual to avoid infection.

It hurts, but it’s not the end of the world. To enjoy your decision of having a tattoo to the max, you need to be aware of the stress you’ll go through during your journey. Ankle tattooing always connects to pain. But the pain threshold varies from one person to another. Furthermore, there are a lot of ways to decrease or even avoid pain. Having a healthy lifestyle can help massively here, and taking care of your ankle before and after having a tattoo can make your journey way more relaxed. Remember that this pain is temporary and that all you’ll have after that is an artistic tattoo showing from your ankle.

[ Vietnamese ]

Tất cả những điều bạn cần biết trước khi xăm hình ở mắt cá chân 

Nhiều người không thích đi xăm chỉ vì mức độ đau đớn của việc xăm, đặc biệt là với hình xăm ở mắt cá chân. Một số người tìm đến thuốc giảm đau hoặc thậm chí là uống rượu để giảm bớt cơn đau. Cho dù bạn chọn loại thuốc giảm đau nào thì hình xăm ở mắt cá chân cũng sẽ gây đau. Chúng tôi ở đây để tìm hiểu lý do và cách giảm bớt gánh nặng không chịu đựng được này.

Hình xăm ở mắt cá chân có thể rất đau do xương nhô lên và thiếu mô. Đau nhức khi xăm hình ở mắt cá chân mà bạn xăm, cùng với kích thước của hình xăm và cách bạn đối phó với cơn đau nói chung. May mắn thay, có một số bước bạn có thể thực hiện để giảm đau khi xăm:

 1. Cân nhắc việc sử dụng kem tê
 2. Xăm các buổi xăm nhỏ
 3. Uống đủ nước
 4. Ăn và ngủ ngon
 5. Tránh bất cứ thứ gì làm loãng máu

Mức độ xăm của hình xăm ở mắt cá chân:

Khi bạn nghĩ về cách hình xăm được tạo ra, không có gì ngạc nhiên khi chúng có thể gây tổn thương. Một cây kim xuyên qua các lớp da, làn da chứa đầy các cơ quan cảm nhận, cơn đau báo hiệu cho bạn rằng chúng khủng khiếp đó. Mứ c độ đau của mỗi người đều khác nhau và vị trí trên cơ thể. Một trong những khía cạnh chính là lượng mỡ ở vùng xăm. Có ít mỡ ở mắt cá chân,  do đó có nghĩa là mức độ đau sẽ cao hơn nhiều- hình xăm thực sự được đặt gần như trực tiếp trên xương ( mặc dù kim không bao giờ thực sự tiếp xúc với xương).

Chăm sóc sau xăm của hình xăm ở mắt cá chân:

Vì mắt cá chân là bộ phận nhạy càm của cơ thể nên bạn cần cẩn thận hơn trong quá trình lành da. Với những bước đơn giản này, bạn có thể giúp mắt cá nhân của mình lành nhanh hơn, do đó giảm thời gian bạn bị đau sau buổi xăm :

 1. Để cao chân: để giảm sưng tấy, hãy nâng chân và bàn chân của bạn lên càng cao càng tốt.
 2. Chà chân: Tránh chà xát khu vực xăm, tránh để những thứ như tất, giày, quần áo cọ xát vào vị trí xăm.
 3. Sạch sẽ: Vì mắt cá chân rất gần mặt đất nên hãy cẩn thận hơn để không bị bụi bẩn. Thâm chí hãy cân nhắc đến việc thay ga trải giường thường xuyên hơn để tránh nhiễm trùng. 

Xăm ở mắt cá chân có thể đau, nhưng không phải là tận thế. Để tận hưởng việc xăm hình, bạn cần cân nhắc được sự căng thẳng mà bạn sẽ phải trải qua trong suốt quá trình xăm của mình. Xăm mắt cá chân luôn dẫn đến đau đớn. Nhưng ngưỡng đau của mỗi người là khác nhau. Hơn nữa, có rất nhiều cách để giảm hoặc thậm chí tránh cơn đau.Có một lối sống lành mạnh có thể giúp ích rất nhiều và việc chăm sóc hình xăm ở mắt cá chân của bạn trước và sau khi xăm có thể khiến hành trình của bạn trở nên thoải mái hơn. Hãy nhớ rằng, cơn đau chỉ là tạm thời và tất cả những gì bạn có sau đó là một hình xăm nghệ thuật được lộ ra từ mắt cá chân .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *